sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Synapsissa jälleen upea meno ja vaateliikevalitusvirsi

Se oli meitillä kesän viimeiset Synapsit sitten ja aivan loistavat olivatkin! :) En siis ole noihin jumputusvapaisiin menossa, kun lähinnä EBM:n takia menen noihin tapahtumiin :O Mut aivan ylivetoa oli taas jälleen kerran!
DJ Emanonin soittolista etenkin oli petollinen setti, kun ei meinannut päästä tanssilattialta pois, kun biisi toisensa jälkeen oli niin loistavaa :)

Aluksi mentiin junamatkalla kaverin kaa Hesaan ja siitä sitten jatkettiin omia matkojamme illalla ennen Synapsia. Mentiin yhen toisen kaverin kaa nurmikolle aloittelemaan ja siitä sitten kahvit vielä juomaan Lasipalatsiin ^.^ Ainiin ja tuli kisukuvia katsottua yhdessä :3

Sitten otettiin jotain purtavaa ja lähettiin jatkaan Synapsiin, jossa löytyikin monen monta tuttua taas, vaikka tällä kertaa porukkaa ei ollut niin paljoa paikalla. Johtunee kesästä :O Fiilis oli siitä huolimatta taas parhaimmasta päästä ja laatuhan korvaa määrän ;)

Illan kohokohta biisien suhteen oli kyllä omalla kohdalla se kun DJ Emanon soitti tämän :)Grendelin Soilbleedi oli kanssa pirun miellyttävä ja tunnelmaa nostattava valinta :)
Porukka oli täysin mukana messissä. Siitä minulla ei tosin ole kuin muutaman sekunnin videopätkä :O

Sitten toiseen aiheeseen...

Miksi helvetissä miesten alternative-vaatteiden myynti on kuihtunut parin vuoden sisään aivan totaalisesti? Eikö ostajia todellakaan ole vai eikö business sitten loppujen lopulta tuo edes leipää pöytään? :/

Morticioiden määrä on vähentynyt siinä missä Cybershoppienkin. Myös Lahden Leatherheaven lähti kävelemään.

Muistan ajat kun Backstreetiltä, Cybershopista, Morticiasta ja Leatherheavenista sai useita eri pareja mistä pystyi valitsemaan. Yhtäkkiä tilanne meni siihen että Backstreetillä esim. miesten housuja oli 0kpl ja Cyberissä sama juttu. Morticiassa taisi olla yhdet parit ja nyt ei enää niitäkään. Ainoa mistä noita miesten housuja (renksuhousuja tarkemmin ottaen) sitten enää sai oli Leatherheaven. No... Katselin kun sielläkin pyöri kokoajan ne muutamat samat housuparit joista omistin jo jokaiset ja sitten nekin lähti valikoimista. Lopulta koko Lahden putiikki pistettiin kiinni ja enää ei Helsinginkään toimipisteestä niitä pöksyjä saa... Raivostuttavaa. Kuullut muutamalta naispuoleiselta kaverilta että vaikka naisilla ei ole yhtä heikko valikoima niin on heilläkin se vähentynyt vuosi vuodelta. Syvältä, sanon minä...

Jatkuvasti kuulen niitä kehoituksia että "no tilaa vittu Saksasta!" . Joo muuten hienoa, mutta sitten kun tilaat arvalla jonkun koon housut ja ootat ensin esim. 3 viikkoa niin huomaat lopulta että "kas kas tuli väärä koko" tai tuote ei oikein vastaa odotuksia. Näät kauhean vaivan palautuksen byrokratiassa ja joudut oottamaan taas useita viikkoja kunnes vuodenajat jo vaihtuvat.

Muutamat tilausfirmat vielä ilmeisesti noita pöksyjä järjestävät. Stuntmannilta sain viimeisen parini:


Tämän lisäksi vissiin EMP:ltä kai saa muutamia pareja, mutta niitä todellakin on joku muutama kappale jos edes sitäkään. Vinkkejä jostain toimitusfirmoista saa mielellään antaa... Ja mielellään firmoja joitten toimituksissa ei mene jotain kolmea viikkoa tai mielellään edes kahtakaan (ei Saksasta, Iso-Britanniasta tai Ruotsista vaan ihan Suomen varastoista kiitos......)

Julmetun häiritsevä asia tosiaan ollut tämä ja pikkuhiljaa pakko kait totuttautua tylsempään vaatemakuun, sillä itselläni ei mitään pukuompelijan koulutusta ole saati tarvittavia taitoja. Se on läppä miten moni siitäkin sanoo et "osta kankaat ja tee ite!" - Se ei todellakaan ole mikään jokaisen ihmisen taito kuten ei myöskään soitto- tai piirrustustaitokaan! Arvostan jos joku vaatteita osaa tehdä ja väitän ettei siihen jokainen pysty (ainakaan hyvää ja näyttävää jälkeä saaden).

9 kommenttia:

 1. Ei Suomest oikee enää saa... :D Backstreetkin on nykyään enää pelkkä nettikauppa ja liikkeet on lopetettu. Ulkomailta saa, huomattavasti halvemmallaki ku suomest. Mee kyttäilee Facebookin goottikirppistä tai sit vaa huuto.nettii jos löytyis jotai? :--D

  Ittee viel ärsyttää justii Morticia/Backstreet kun ne myy tuotteita aivan sairaaseen ylihintaa kun samat sais ulkomailta puolet halvemmalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo totta :/ Vaatteet on semmoinen juttu mitä en kyl käytettynä periaatteen vuoks osta :O Tahdon tuntea vaatteissa sen ns. uutuuden tuntuman, kun se materia vielä "tuoksuu" uudelle ja kun housut ei vielä edes istu. Outoa ehkä, mut se on just kiva siin vaihees :3 Ja värit on vielä niin tummat kuin vaan voivat olla ilman mustepatruunoita ^_^ Ai Backstreettikin lopettanut kivijalkamyymälän pitämisen -.- Vittu tää skene kuolee ihan justii tätä menoa :'D Huoh... No mur noi ns. ylihinnat on sen takia ettei noita vaatteita kuitenkaa myydä tarpeeks. Ihmisten palkat, vuokrat ja muut pitää maksaa eikä se paljoa auta vaik per vaate saisit 10€, kun on kyse kuukaudes esim. et tarttis saada tuhansia euroja kasaan voittoa. Eka ne itse ostaa vaatteet jollain summalla ja sitten siit pitäis saada kunnolla. Vaikka ne jäis 20€ voitolle niin jos esim. 3000€ (huom. vähintään kahen ihmisen palkka + vuokra) pitäis saada kasaan niin katoppa monta tommosta 20€ katteella myytyy housuparia pitäis myydä :D En ymmärrä miten noi on tähänkää asti pysyny pystys :/ Mut hienoa et jotkut yrittää :) Harmi et se yrittäminen ei kai oo sit enää kannattanut ._. Ulkomailt tilaamises kestää liian kauan... en jaksa... Ja tahdon päästä kokeilemaan vaatteita ensin että miltä ne tuntuu. Se palauttaminen ulkomaille on niin ikuisuusprojekti aina.

   Poista
 2. no jep kyllähän nuo on vähentyny ja moni pulju lopettanu tai alkanut vain netti puljuksi en tiedä onko se sitten siinä että ei vain menesty eikä kannata tommoiset täällä suomessa ja itseä myös harmittaa että kaikki kaupat vähenee ja valikoima, ei sitä aina jaksa itse ommella vaikka kuinka haluisi ja osaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :/ Juurikin noi kivijalkamyymälät lähtenyt tiheään tahtiin harvenemaan. Ymmärtääkseni Morticia: 2 --> 1, Cybershop: 2 --> 1, Backstreet: 1 --> 0 ... :D Harmillista... Miehiltä valikoimat jo käytännössä lähes olemattomat Suomen sisällä, mutta saa nähdä lähteekö naistenkin valikoima kapenemaan :( Toivottavasti ei. Syvältähän tämä on :/

   Poista
 3. On kyllä tullut huomattua, että miehille tarkoitettuja alternative-vaatteita on huomattavasti vähemmän kuin naisilla.. Vaikka tietenkin Suomessa ehkä naiset käyttävätkin enemmän tämän tyylisiä vaatteita niin kyllä miehillekkin pitäisi olla parempi valikoima.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu toki käyttävät, mutta harmillistahan tämä kylläkin on :( Tuo "tilaa kaikki ulkomailta ja oota viikkotolkulla" -lähestymistapa tai "tee se itse"-ratkaisu ovat vain aika nihkeät vaihtoehdot. Jokaisella ei tosiaan kädentaidot riitä saati kärsivällisyys materiaalien hankkimisen tai toimitusaikojen kanssa. Ei tästä ole edes viittä vuottakaan, kun miehille oli useita useita housupareja mistä valita ja useissa eri liikkeissä. Nyt lähinnä pillifarkku-malleja ja niitäkin vain muutama. Toimitusfirmoista onneksi saa vielä muutamaa paria, mutta eiköhän noi viimeisetkin housut mene :/ En tiiä myyvätköhän edes miesten goottitakkejakaan enää. En ole seurannut, kun takkeja tulee harvemmin ostettua kuin housuja tai paitoja.

   Poista
 4. Ollaan mun poikaystävän kanssa törmätty samaan ongelmaan, Suomesta ei enää saa hienoja vaatteita miehille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep... :/ Veikkaan et naistenkin alternative-valikoimat vähenee... Se on vaan harmi jos joku tulevaisuudes alkaa valittamaan geneerisyydestä, kun valikoimat vähenee vähenemistään... Mielellään sitä joo erottuisi vaatteillansa, mut tuntuu menevän vuos vuodelta tosiaanh ankalemmaksi ellei tosiaan tilaa ulkomailta pitkillä toimitusajoilla ja ettei pääse kokeilemaan ensin niitä kokoja tai sitten että itse osais tehdä vaatteita, jota kaikki ei hallitse :/

   Poista
 5. Olen huomannut täysin saman ongelman miesten vaatteiden suhteen. Enkä ainakaan itse suosittelisi tilaamaan sieltä X-tra-X:lta, koska joko et saa tuotteita tai sitten saat väärät. Tässä olisi yksi suomalainen verkkokauppa, josta löytyy vielä jotain rytkyjä miehille: http://www.blackgroup.fi/
  Naisten osiossa on myös housuja, jotka vallan mainiosti menevät siihen unisex-kategoriaan. :)

  VastaaPoista